Riyadloh Malam Senin
Parentah Allah Dina Nalika di Timpa Musibah

Riyadloh Malam Senin


Pesantren | Miftahul Huda 2 Ciamis,

"Parentah Allah Dina Nalika di Timpa Musibah"
بِسْــــــــمِ اللَّــــــــهِ الرَّحْمَــــــــنِ الرَّحِيــــــــمِ
Allah nurunkeun cobaan atanapi musibah ka jalmi bakal di ukur jeung ngukur kana kamampuan nu aya dieta jalmi, sabab anu uninga kana kamampuannana jalma mun Allah Swt.
Pidawuh Allah suroh Al-baqoroh 286 :
لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا Ûš 
"Allah moal ngabebani hiji jalma kecuali sareung kasanggupanana".
Malah Allah mung ukur marentahkan dimana-mana sumpingna musibah parentahna nyaeta ku ngucap anu ucapan eta bakal jadi pangukur dina kamampuan jalma dimana datangna cocobi, maka jalma kabagi 2 :
1).Aya jalma anu mampu ngucap bari ucapanana didasari ku hate anu bersih nyaeta ucapan anu balikna ka Allah. Pidawuh Allah suroh Al-Baqoroh ayat 156 :
الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ (١٥٦)
"nyaeta jalmi-jalmi anu nalika ditimpa musibah aranjeuna ngarucap : Inna lillaahi wa inna ilaihi rojiun ".
2).Aya jalma anu ngucap tapi eta ucapanana dibarengan ku hate anu kotor nepika ku eta ucapan nimbulkeun kana aral jeung subaha anu matak nambahan kana datangna musibah jeung cocoba.

Riyadloh : Malam Senin 
Edisi : 10 Februari 2019
Oleh : KH.Agus Malik An-Nawawi


2 Komentar

  1. RonaldossekYI
    RonaldossekYI
    15 Februari 2020 - 04:16:40 WIB

    cialis daily prescribing information
    [url=http://www.cialisle.com/#]buy cialis usa[/url]
    cialis kidney stones
    <a href="http://cialisle.com/#">buy cialis uk</a>
    men's health online cialis

  1. TerryasidellJW
    TerryasidellJW
    22 Februari 2020 - 06:12:45 WIB

    liquid cialis bodybuilding
    [url=https://www.liverichandfree.com/#]tadalafil online no prescription[/url]
    nebenwirkung cialis 5mg
    <a href="https://www.liverichandfree.com/#">cial is generic</a>
    inhaltsstoffe cialis 20mg


Tulis Komentar